Ciorba radauteana

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
3 Ian 2015 | 36185 vizualizari
Ciorba radauteana

Florinaaa, fa-mi o ciorba ! Si-am facut, ca trebuia sa ma dreg si eu, dupa atatea prajituri si "porcarii" :D :))))

Ingrediente

  • un piept de pasare ( cocoş de curte )
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • un ardei gras/ gogosar
  • legume uscate fara sare 
  • sare
  • 700 g iaurt
  • 3 galbenusuri crude
  • o capatana de usturoi
  • otet dupa gust
  • patrunjel/leustean tocat
  • Pentru aspect:
  • un morcov ras
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua.

Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul in oala sub presiune, timp de 30 minute, apoi am oprit focul.

Lasam sa iasa presiunea din vas, apoi deschidem capacul si scoatem carnea si  bucatile de legume, lasandu-le sa se raceasca.

In timp ce zeama si carnea se racesc, frecam galbenusurile crude cu praf de sare si adaugam treptat iaurtul, pana obtinem un amestec omogen. 

Pentru a impiedica branzirea oului in supa, adaugam in compozitia de galbenusuri cate un polonic de supa calda, pentru egalizara treptata a temperaturii, amestecand continuu. Cand amestecul de ou si iaurt este suficient de cald, il adaugam in zeama si amestecam. 

Desfacem carnea de pe oase si o tocam in bucati mici, pe care le vom pune in ciorba.

Curatam usturoiul, il pisam si-l adaudam in ciorba. 

Separat, curatam un morcov si-l dam pe razatoarea mica, apoi il calim usor in 2 linguri cu ulei. Punem peste morcovul calit un polonic de zeama, amestecam si turnam amestecul in ciorba, imbunatatind in acest fel atat aspectul, cat si gustul ciorbei.

Acrim ciorba cu otet ( mie-mi place sa pun si cateva linguri cu otet in care au stat ardei iuti ) si presaram patrunjel sau leustean tocat. 

Potrivim gustul de sare.

Servim fierbinte, alaturi de ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de oanapl

Ciorba radauteana

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63

Ciorba radauteana cu piept de pui

 Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.01.2015, 16:16
mmmm ce as manca si eu o ciorba
la 03.01.2015, 16:19
ce buna e
la 03.01.2015, 16:20
si eu vreau ciorbita
la 03.01.2015, 16:21
vai, ce-mi place!
la 03.01.2015, 16:28
Dtii fabula Corbul si vulpea?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking