Ingrediente
- Carne de pui (de preferat piept)
- 2 ouă mari
- două cepe
- un dovlecel
- doi cartofi
- doi morcovi
- un ardei capia roşu
- un ardei gras verde
- o bucată de ţelină
- două bucăţi de păstârnac
- sare după gust
- câţiva căţei de usturoi
- 2-3 linguri cu oţet pentru acrit ciorba
- 500 ml smântână cu un procent ridicat de grăsime
- Pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Carnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri.
După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar.
Adăugam legumele (taiate în bucăţi sau tocate mărunt) şi continuăm fierberea până ce carnea începe să se desprindă de pe os. O tăiem în fâşii şi o adăugăm înapoi în supă.
După ce oprim focul, lăsăm ciorba să se răcorească câteva minute, după care adăugăm usturoiul răzuit foarte fin şi ouăle amestecate cu smântâna. Omogenizăm ciorba şi presărăm pătrunjelul proaspăt tocat.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|