Ciorba radauteana

Postat de AlexTeacher in Ciorbe
6 Iul 2017 | 12030 vizualizari
Ciorba radauteana

Astazi o sa-ti pregatesc o ciorba foarte draga mie, si-anume ciorba radauteana. Aceasta se serveste fierbinte alaturi de-un ardei iute si este extraordinara in vremuri friguroase. Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Ingrediente

  • un pui
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • ½ telina
  • 2 buc. de pastarnac
  • 5 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 ml de smantana grasa
  • 200 de ml de smantana de gatit, din lapte de vaca
  • otet dupa gust
  • ½ legatura de patrunjel
  • 100 ml de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere;
Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3 sferturi; 

Odata fierte si puiul si legumele, opreste focul, scoate-le si lasa-le separat, la racit; 
Indeparteaza ceapa, iar bucatile de pastarnac, cei 3 morcovi si radacina de patrunjel taie-le cubulete mici;
Atunci cand s-a racit carnea, tai-o si pe-aceasta marunt;

Amesteca ambele tipuri de smantana si bate-le bine cu ajutorul unui tel, impreuna cu galbenusurile de ou;
Zdrobeste usturoiul si adauga-l si pe-acesta in compozitie, impreuna cu sare dupa gust;

Ia zeama fierbinte din oala si incorporeaza treptat cate un polonic peste smantana, amestecand constant – trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile incet-incet la temperatura ciorbei;
Adauga otetul in oala si peste aceasta, pune compozitia din smantana, galbenusuri, usturoi si sare, amestecand bine;

La ciorba radauteana clasica legumele nu se pun inapoi in zeama, dar ramane la alegerea fiecaruia cum vrea sa le intrebuinteze. Poti face o supa crema din ele sau un piure pentru copii. 
Eu consider ca daca tot le-am fiert si le-am taiat, ele nu vor face decat sa imbunatateasca ciorba, asa ca le voi pune inapoi in oala impreuna cu carnea. 

Mai departe, incalzeste putin ciorba la foc mic, fara a atinge punctul de fierbere (caci altfel se va separa);

Da pe razatoare cei doi morcovi ramasi si caleste-i bine intr-o tigaie in ulei incins;
Strecoara uleiul si pune-l in ciorba, pentru a-i da o culoare frumoasa;
Potriveste de sare daca mai este cazul si serveste cu patrunjel tocat, ardei iute sau extra otet si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba radauteana

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de licurici_lra

Ciorba radauteana

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.07.2017, 16:25
la 06.07.2017, 18:47
Buna ciorbita!
la 06.07.2017, 19:23
la 07.07.2017, 11:22
Gustoasa!
la 17.07.2017, 11:12

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking