Ciorba radauteana, cu piept de pui

Postat de RODIMUR in Ciorbe
23 Iun 2019 | 17723 vizualizari

Nu prea am făcut ciorbă rădăuțeană, deși îmi plac pieptul de pui și smântâna în mâncare, pentru că prima dată când am mâncat acest preparat, într-un restaurant destul de sofisticat, nu mi-a plăcut, cu toate că celorlalți li s-a părut grozavă. Nu mi-a plăcut pentru că mi s-a părut mult prea grasă  și prea deasă, după gustul meu. Mie-mi plac supele și ciorbele cu un gust bun de carne (care să nu fie exagerat de multă), dar care să fie mai lichide și să nu aibă consistența unei tocănițe. Ultima dată am mâncat ciorbă rădăuțeană, la întoarcerea dintr-o excursie, într-un mall din Focșani și mi-a plăcut. A avut multă carne, fiartă bine și multă smântână, dar nimic  exagerat din toate astea. Așa că am decis ca următoarea ciorbiță, când vom ajunge acasă să fie una rădăuțeană, din piept de pui. Aceasta este rețeta, iar ciorbița a ieșit foarte bună și consistentă, adică exact așa cum ne place nouă. Am precizat că această ciorbă este din piept de pui pentru că unii o fac din alt fel de carne, sau din orice altă parte a puiului. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.                                                                                               

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 24.06.2019, 22:33
Tare, tare buna!
la 24.06.2019, 23:15
Îți mulțumesc frumos, Daniela, pentru apreciere...!
la 25.06.2019, 19:55
Este o ciorba ce place foarte mult oamenilor, insa pe mine nu m-a cucerit, dar ma asteptam la asta pentru ca imi cunosc gusturile!
la 25.06.2019, 20:30
Rocsi, la prima gustare, am avut și eu aceeași reacție, dar apoi am avut și o a doua experiență, care s-a terminat cu această rețetă... La mine, era clar că-mi va plăcea, până la urmă această ciorbiță, altfel gătită, pentru că-mi place atât pieptul de pui, cât și smântâna, în orice fel de mâncare...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking