Ingrediente
- 500 g pulpa de porc
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 500 g cartofi
- 3 frunze de dafin
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 2 l apa
- sare
- piper
- 1 catel usturoi
- 2 linguri faina
- otet
- smantana
- Patrunjel verde
Mod de preparare
Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1 cana de apa calduta.
Lasam sa fiarba pana ce carnea este aproape fiarta.
Intre timp intr-o tigaie calim faina cu 2 linguri ulei, adaugam boia de ardei dupa gust si stingem rantasul cu o cana apa rece, amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.
Turnam in oala cu carne si adaugam cca 2 l de apa fierbinte, frunzele de dafin, cartofi taiati cuburi, usturoiul tocat marunt.
Lasam la foc mic pana ce sunt fierti cartofi, cu 5 min inainte sa stingem focul, adaugam otet dupa gust.
Servim cu patrunjel verde si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|