Ciorbita cu mazare si radacinoase

Postat de RODIMUR in Ciorbe
3 Noi 2017 | 3622 vizualizari
Ciorbita cu mazare si radacinoase

De câtva timp îmi tot propuneam să fac o ciorbiță de mazăre și rădăcinoase și iată că am făcut-o, în această zi de post. Este o ciorbiță ușoară, de post pe care am servit-o cu crutoane de pâine. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 400 grame mazăre
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mare
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii mari
  • 500 ml suc de roșii
  • ulei pentru călit ceapa
  • 2 legături de mărar
  • 1 legătură de leuștean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rădăcinoasele se curăță, se spală și se taie în forma dorită (dar nu se mărunțesc) și se pun la fiert în oala în care se va prepara ciorbița.

Mazărea se pune la fiert în apă, cât să dea în clocot, apoi se strecoară și se pune la fiert, în oala cu celelalte legume.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul. Se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, mai întâi ceapa și apoi usturoiul tăiat fin.

Roșiile se spală și se taie mărunt, după care se călesc și ele în aceeași crăticioară în care s-au călit ceapa și usturoiul.

Când legumele din oală sunt aproape fierte, se toarnă și legumele călite și se lasă la fiert încă două-trei clocote. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă și sucul de roșii la fiert, în oala în care se află legumele și se mai lasă să fiarbă un clocot-două.

Între timp se alege, se spală și se taie fin mărarul și leușteanul. (Mie îmi place mult mărarul și întotdeauna pun mult mărar la preparatele cu mazăre. Cine nu agreează mărarul, poate pune pătrunjel și leuștean).

Când legumele sunt fierte, se oprește focul la aragaz, se adaugă verdeața, se pune capacul și după un sfert de oră, ciorbița poate fi servită, eventual cu crutoane rumenite frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu mazare si radacinoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

Postat de mirela0911

Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se...

Citeste continuarea

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Postat de panacris

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2017, 22:35
Foarte bună!
la 03.11.2017, 22:44
Buna coorbita!
la 03.11.2017, 22:56
As servi si eu dar fara marar!
la 03.11.2017, 23:11
Mulțumesc frumos, Buni!
la 03.11.2017, 23:13
Bine, MIrela, fără mărar, dacă așa vrei tu. De aceea în descrierea rețetei am scris că mărarul poate fi înlocuit cu pătrunjel... Mie îmi place atât de mult mărarul, încât aproape nu-mi vine să cred că unii nu-l prea agreează...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking