City Chicken
Postat de RODIMUR in Porc 16 Ian 2020 | 2910 vizualizari
Plănuiesc de mai mult timp să postez rețeta aceasta, după ce am aflat despre ea într-o emisiune culinară. Mi s-a părut interesantă, atractivă și ușor de preparat. După ce am făcut-o, am constatat că este și foarte gustoasă și consistentă, crocantă la exterior și moale la interior.
Am înțeles că este o specialitate veche a imigranților polonezi din SUA. care nu-și permiteau să cumpere pui, mai scumpi la vremea aceea, așa că au preparat aceste ”copănele” din carne de porc, mai ieftină și mai la îndemână.
Am respectat rețeta aproape în totalitate, cu câteva mici modificări. Spre exemplu, am folosit fulgi de porumb, nu pesmet și m-am asigurat că preparatul se va pătrunde și va fi gustos prin: dimensionarea adecvată a bucățelelor de carne, baterea ușoară cu ciocanul a cărnii și condimentarea ei înainte de asamblare.
Preparatul se poate servi simplu, cu murături sau cu o salată. Se poate lua și la pachet. Cine vrea, poate asocia preparatul cu orice garnitură potrivită pentru șnițele, sau pentru friptura de porc.
Dintr-un kilogram de carne de porc am făcut 7 City Chicken, destul pentru a sătura cam 3 persoane.
Inapoi la reteta
|