City Chicken

Postat de RODIMUR in Porc
16 Ian 2020 | 2913 vizualizari
City Chicken

Plănuiesc de mai mult timp să postez rețeta aceasta, după ce am aflat despre ea într-o emisiune culinară. Mi s-a părut interesantă, atractivă și ușor de preparat. După ce am făcut-o, am constatat că este și foarte gustoasă și consistentă, crocantă la exterior și moale la interior. Am înțeles că este o specialitate veche a imigranților polonezi din SUA. care nu-și permiteau să cumpere pui, mai scumpi la vremea aceea, așa că au preparat aceste ”copănele” din carne de porc, mai ieftină și mai la îndemână. Am respectat rețeta aproape în totalitate, cu câteva mici modificări. Spre exemplu, am folosit fulgi de porumb, nu pesmet și m-am asigurat că preparatul se va pătrunde și va fi gustos prin: dimensionarea adecvată a bucățelelor de carne, baterea ușoară cu ciocanul a cărnii și condimentarea ei înainte de asamblare. Preparatul se poate servi simplu, cu murături sau cu o salată. Se poate lua și la pachet. Cine vrea, poate asocia preparatul cu orice garnitură potrivită pentru șnițele, sau pentru friptura de porc.  Dintr-un kilogram de carne de porc am făcut 7 City Chicken, destul pentru a sătura cam 3 persoane.

Ingrediente

  • 1 kg carne slabă de porc (mușchi, sau pulpă)
  • 2-3 ouă
  • pesmet (sau fulgi de porumb)
  • făină albă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • bețișoare

Mod de preparare

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în pătrățele de 1-1,5 cm grosime și cu laturi de 3-4 cm. Este bine să fie pătrățele mici, medii și mijlocii, pentru a asambla adecvat ”copănelele”.

Se bat ușor cu ciocanul pătrățelele de carne și se înșiră pe niște platouri.

Se condimentează carnea pe ambele fețe cu: sare, piper și boia de ardei dulce și se lasă câteva minute, ca să se pătrundă.

Se pregătesc între timp, pe niște farfurii: făina albă și pesmetul. Separat se mixează ouăle.

Se pun bucățelele de carne pe bețișoare, începând cu cele mai mari, continuând cu cele medii și apoi terminând cu cele mici. Se pun cam 6-7 bucăți de carne pe fiecare bețișor, dacă sunt de dimensiunea indicată mai sus.

Se modelează manual carnea de pe bețișoare, în așa fel încît să aibă aspectul unor copănele de pui (mai mari în partea superioară și mai mici în partea inferioară) .

Se dau ”copănelele” prin făină, apoi prin ou și la urmă prin pesmet (sau prin fulgii de porumb mărunțiți).

Când toate ”copănelele” sunt pregătite, se pune uleiul în tigaie și se aprinde focul de la aragaz.

Când uleiul este fierbinte, se pun ”copănelele” în tigaie și se prăjesc frumos, la foc mic pe toate părțile, până ce se rumenesc.

Se scot ”copănelele” din tigaie și se pot servi imediat, cu o garnitură alături, cu o salată, sau cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "City Chicken" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi...

Citeste continuarea

Varza murata cu rasol afumat, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Varza murata cu rasol afumat, la cuptor

Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam. Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute. Daca nu aveti oala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2020, 23:54
Dragute , dar si gustoase
la 17.01.2020, 05:18
la 17.01.2020, 05:56
Delicioase!
la 17.01.2020, 06:34
astea sunt grozave la pachet!
la 17.01.2020, 07:10
Mulțumesc frumos, Mihaela! Așa ni s-a părut și nouă...!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking