Ciulama by papabundetot :)

Postat de papabundetot in Curcan
14 Dec 2014 | 4033 vizualizari
Ciulama by papabundetot :)

Ciulama cu ciuperci si pui cred ca am mancat cu totii in copilaria noastra.Eu astazi am ales sa fac ciulama din curcan,pentru ca pe cat posibil incerc sa scot carnea de pui din meniu,cel putin pana la momentul in care voi putea sa ii cresc eu sau macar sa ii pot cumpara de undeva de unde sa fiu sigura ca nu sunt plini de antibiotice si alte nebunii deloc sanatoase.Pentru moment cel putin inclin sa cred ca,inca curcanul e ceva mai safe :),sau ar fi bine sa fie .

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 700 gr pipote de curcan
  • 500 gr medalion curcan
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 20 cm praz
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 foaie de dafin proaspata (din ghiveci)
  • sare,piper
  • ulei de masline,
  • unt
  • smantana pentru gatit,
  • faina.

Mod de preparare

Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am adaugat si foaia de dafin,boiaua,scortisoara,turmenicul,chimenul,am amestecat bine si cand ceapa s-a inmuiat,am adaugat pipotele,am pus putina apa si le-am lasat sa fiarba aproximativ o ora pana cand s-au mai inmuiat,apoi am pus bucatile de carne,am completat cu apa si iarasi am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost aproape fiarta.La urma am adaugat ciupercile taiate bucatele potrivite,am amestecat si am pus un capac,pentru ca ciupercile sa isi lase apa lor si sa segateasca in ea.

La final am potrivit de sare si piper,am facut o ingrosala de faina cu apa rece pe care am adaugat-o in oala,am lasat sa fiarba bine faina si la final am adaugat smantana lichida,am mai dat un clocot si am stins focul,si inainte de a lasa mancarea sa se odihneasca am mai pus in ea 4 cubulete de unt si am amestecat bine.

Am adaugat dupa ce am stins focul patrunjel proaspat tocat si am mancat cu paine proaspata si castraveti murati la saramura  o bunatate!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama by papabundetot :)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de timea

Pulpa de curcan la cuptor

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o...

Citeste continuarea

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Postat de privatelaura

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece. Între...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2014, 17:01
la 14.12.2014, 17:01
la 14.12.2014, 17:08
buna
la 14.12.2014, 17:09
la 14.12.2014, 17:11
delicioasa

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking