Ingrediente
- Am folosit:
- 700 gr pipote de curcan
- 500 gr medalion curcan
- 1 kg ciuperci champignon
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
- 20 cm praz
- 1 lingurita boia iute afumata
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita turmenic
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 foaie de dafin proaspata (din ghiveci)
- sare,piper
- ulei de masline,
- unt
- smantana pentru gatit,
- faina.
Mod de preparare
Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am adaugat si foaia de dafin,boiaua,scortisoara,turmenicul,chimenul,am amestecat bine si cand ceapa s-a inmuiat,am adaugat pipotele,am pus putina apa si le-am lasat sa fiarba aproximativ o ora pana cand s-au mai inmuiat,apoi am pus bucatile de carne,am completat cu apa si iarasi am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost aproape fiarta.La urma am adaugat ciupercile taiate bucatele potrivite,am amestecat si am pus un capac,pentru ca ciupercile sa isi lase apa lor si sa segateasca in ea.
La final am potrivit de sare si piper,am facut o ingrosala de faina cu apa rece pe care am adaugat-o in oala,am lasat sa fiarba bine faina si la final am adaugat smantana lichida,am mai dat un clocot si am stins focul,si inainte de a lasa mancarea sa se odihneasca am mai pus in ea 4 cubulete de unt si am amestecat bine.
Am adaugat dupa ce am stins focul patrunjel proaspat tocat si am mancat cu paine proaspata si castraveti murati la saramura o bunatate!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama by papabundetot :)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|