Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de ancutsa in Pui
2 Sep 2018 | 4087 vizualizari
Ciulama cu pipote şi inimi

Ciulama cu pipote, inimi şi mămăliguţă caldă. Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 600 g pipote şi inimi,
  • 2 cepe albe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras,
  • Sare, după gust,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 linguri făină,
  • pătrunjel proaspăt pentru decor,
  • aprox 1 litru apă, aprox 300 g mălai şi o linguriţă cu sare pentru mămăligă

Mod de preparare

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare. Se culege spuma. Se adaugă cepele tăiate în patru, care vor limpezi supa, apoi ardeiul gras tăiat în jumătăţi şi morcovii tăiaţi în patru. 

Când este gata, se dă de pe foc şi se strecoară într-un ibric mai mare. Pipotele şi inimile se scot pe o tavă şi se lasă un pic la răcit ca să le putem tăia. Morcovii se taie rondele mai subţiri pentru a decora farfuriile (mie îmi place să-i şi mănânc, nu doar de decor :p )

Mai departe se pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Eu o prepar în tuci. Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie, până devine mai gros, ca un terci, dar mai moale, întrucât la fierbere se îngroaşă. Se lasă la fiert cam 20 minute (în funcţie timpul de fierbere, se face mai subţire sau mai vârtoasă). Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.

Între timp, se pregăteşte ciulamaua propriu-zisă: se rumeneşte uşor făina în puţin ulei încins, atât cât să devină aurie, apoi se stinge cu supă, puţin câte puţin, amestecând continuu. Se subţiază în funcţie de consistenţa dorită. 

Se adaugă în ciulama pipotele şi inimile, se mai lasă să fiarbă un pic, amestecând, iar când ciulamaua clocoteşte, este gata. Se ia focul şi se decorează cu pătrunjel proaspăt şi morcovi.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă.

  

Timp de pregătire: 10min

Timp de gătire: aprox 2h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/ciulama-cu-pipote-si-inimi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote şi inimi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de licurici_lra

Ciulama cu pipote si inimi

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...

Citeste continuarea

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2018, 16:43
Buna ciulamaua !!!
la 02.09.2018, 16:52
la 02.09.2018, 16:57
Multumesc mult, Mihaela!
la 02.09.2018, 16:57
la 02.09.2018, 17:00
Domnule Vasile

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking