Ingrediente
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 50 gr unt
- 1 lingura faina
- 250 ml lapte
- 150 ml smantana
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin uscat
- marar verde
- mamaliga pentru servit
Mod de preparare
Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.
Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.
Desfacem faina in putin lapte, amestecand pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam tot laptele. Turnam laptele peste ciuperci, adaugam rozmarinul, sare, piper si fierbem acoperit pana se leaga sosul. Adaugam smantana si mararul si mai lasam putin la foc sa se infierbante, fara a clocoti.
Servim ciulamaua cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|