Ingrediente
- 400 g hribi
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 200 ml smantana
- sare
- piper
- 3-4 lg ulei
Mod de preparare
Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile).
Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturoiul pisat. Lasi pana se inmoaie ceapa si adaugi hribii taiati felii si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.
Adaugi smantana, potrivesti la gust de sare si piper si mai lasi la foc mic inca 2-3 minute.
Servesti ciulamaua cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|