Ciuperci brune cu orez si turmeric

Postat de mirela0911 in Mancaruri de post
28 Mar 2019 | 4888 vizualizari
Ciuperci brune cu orez si turmeric

O mancare simpla si gustoasa care se prepara rapid si poate fi servita in zilele de post si nu numai. "Retete de post creative"

Ingrediente

  • 7 ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • fulgi chilli dupa gust
  • 1/2 lgt turmeric
  • 1 cana de orez cu bob lung
  • frunze de ceapa verde pt decor

Mod de preparare

Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Dupa ce se inmoaie putin, se pun ciupercile. Se presara un praf de sare si se lasa sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.

Intre timp se pune orezul la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se pune in strecuratoare, se clateste usor cu apa rece apoi se lasa sa se scurga.

Dupa ce a scazut apa de pe ciuperci se adauga usturoiul feliat, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si cativa fulgi de chilli. Se amesteca totul bine apoi se adauga orezul. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia, adaugand si praful de turmeric pentru culoare.

Se gusta si daca mai este nevoie se mai potriveste de gust cu sare. Se serveste ca atare intr-o zi de post sau poate fi servita ca si garnitura langa o friptura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu orez si turmeric" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Iahnie de fasole

Postat de AlexTeacher

Iahnie de fasole

Coaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2...

Citeste continuarea

Mancarica de soia cu masline

Postat de Bucataras

Mancarica de soia cu masline

 Punem soia la fiert in putina apa (cit sa o acopere) pret de circa 15 minute.  Intre timp, ceapa si usturoiul le taiem marunt si le punem la calit in ulei, adaugam putina apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2019, 19:13
Cat e turmenicul, cat e turmenicul, ciumperca stiu cat este....
la 28.03.2019, 19:44
la 28.03.2019, 20:03
Precis sunt bune !!!
la 28.03.2019, 20:34
O mancare gustoasa!
la 28.03.2019, 21:17
Bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking