Ingrediente
- 6 ciuperci brune
- 3 lgt zeamă de lămâie
- 1 vf de cuțit chilli
- un praf de sare
- 1/2 ceașcă de cus-cus
- 1 ceașcă de apă fierbinte
- 2 lg ulei de măsline
- 2 fire de ceapă verde
- 3 cubulete de tofu
Mod de preparare
Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie.
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei.
Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte.
Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus, adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta.
Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt, chilli și, eventual, un praf de sare.
Iei o ciuperca, pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult, așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu tofu si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|