Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 1/2 zeama de limeta +coaja
- o mana patrunjel verde tocat
- sare
- 2 catei usturoi
- 3 fire ceapa verde
Mod de preparare
Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi).
Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat .
Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile .Peste ele stoarcem zeama de la o jumate de limeta si amestecam din cand in cand . Eu nu folosesc ,de obicei, ulei pentru ca ciupercutele lasa zeama si se gatesc in sucul lor.
Lasam pe foc pana cand ciupercile isi lasa sucul si acesta scade .
Asezonam cu sare si alte condimente optionale , adaugam usturoiul si ceapa verde si lasam pe foc inca 3 minute. Razuim coaja de la o limeta si punem patrunjelul verde .
Mancarea este gata . Pana cand se fac ciupercile se poate fierbe orez sau o mamaliga . Noi am servit cu orez .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu lime si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|