Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
3 Mai 2016 | 2229 vizualizari
Ciuperci cu lime si patrunjel verde

O mancarica delicioasa care merge perfect servita cu o mamaliguta sau cu un orez . Este perfecta pentru perioada postului . Este o mancare rapida cu ingrediente la indemana 

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 1/2 zeama de limeta +coaja
  • o mana patrunjel verde tocat
  • sare
  • 2 catei usturoi
  • 3 fire ceapa verde

Mod de preparare

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi).

Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat .

Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile .Peste ele stoarcem zeama de la o jumate de limeta  si amestecam din cand in cand . Eu nu folosesc ,de obicei, ulei pentru ca ciupercutele lasa zeama si se gatesc in sucul lor.

Lasam pe foc pana cand ciupercile isi lasa sucul si acesta scade .

Asezonam cu sare si alte condimente optionale , adaugam usturoiul si ceapa verde si lasam pe foc inca 3 minute. Razuim coaja de la o limeta si punem patrunjelul verde .

Mancarea este gata . Pana cand se fac ciupercile se poate fierbe orez sau o mamaliga . Noi am servit cu orez .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu lime si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trunchi de merluciu pe pat de legume cu sos de limeta si patrunjel verde

Postat de AlexandraOrdean

Trunchi de merluciu pe pat de legume cu sos de limeta si patrunjel verde

Curatam si spalam bine pestele. Curatam si spalam bine legumele. Intr-o tava de yena, punem pe fundul tavii putin ulei de masline, adaugam morcovoul taiat rondele, ceapa taiata julien si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2016, 11:52
la 03.05.2016, 12:01
Foarte gustoase!
la 03.05.2016, 12:01
la 03.05.2016, 12:03
Simplu si gustos! Ador mancarurile simple!
la 03.05.2016, 12:24
cred ca sunt super

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking