Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval

Postat de ancutsa in Mancaruri de legume
9 Mai 2018 | 3015 vizualizari
Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval

Ciuperci la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca aperitiv sau pe post de garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături de şniţele şi ne-au plăcut mult.

Ingrediente

  • 8 ciuperci mari (aprox 450 gr)
  • 1 legătură ceapă verde
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel
  • 100 g unt
  • aprox 100 g caşcaval ras
  • un praf de sare

Mod de preparare

 

 

Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe.

Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt.

Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc codiţele de la ciuperci până se înmoaie, acestea îşi vor lăsa suc mult, se lasă până se reduce sucul, apoi se adaugă verdeţurile, un praf de sare şi se mai călesc împreună un pic. Se dau de pe foc. Acest proces durează aprox 10 minute.

Se umple ciupercile cu amestecul pregătit mai devreme, se presară pe fiecare puţin caşcaval ras şi un cub de unt, apoi se aşază într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei şi puţin unt din loc în loc. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când caşcavalul formează o crustă aurie.

 

Timp total de prepare: aprox 35min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/ciuperci-cu-unt-verdeata-si-cascaval.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clătite cu piept de pui şi ciuperci

Postat de diaconta

Clătite cu piept de pui şi ciuperci

Se pregatesc clatitele dupa reteta obisnuita.Se fac cat mai subtiri. Pieptul de pui il taiem cubulete,il condimentam si-l punem sa se prajeasca cu putin ulei sau unt. Ciupercile le curatam...

Citeste continuarea

Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez

Postat de nico15

Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez

Pulpa de pui se spala si se va flamba, dupa care se va clati din nou, dupa care vom trece la dezosare dupa cum urmeaza: pulpa se dezoseaza de os in partea superioara, cautandu-se ca sa ramana osul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2018, 21:27
la 09.05.2018, 21:31
Delicioase ciumpercutele...
la 09.05.2018, 21:34
la 09.05.2018, 21:35
Ce bune trebuie să fie...!
la 09.05.2018, 21:36
tare bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking