Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2024 | 578 vizualizari

Andra Mihail a pregătit rețeta perfectă pentru ciuperci pane crocante, servite cu un sos cremos de iaurt grecesc. Un aperitiv delicios și rapid, ideal pentru orice ocazie. Pentru reteta de Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid, ai nevoie de: ciuperci, făină, ouă, pesmet, iaurt și condimente. 

Ingrediente

  • Ingrediente Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid:
  • 400 gr ciuperci albe, mici
  • 3 ouă de găină
  • 100 gr făină de grâu
  • 50 gr pesmet
  • parmezan
  • 250 gr iaurt grecesc
  • cimbrișor
  • mentă uscată
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepară Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid:

Pune sare și piper peste făină și amesteca. 

Rade parmezan peste pesmet și adaugă puțin cimbrișor. Amestecă să se uniformizeze pesmetul.

Amestecă bine cele 3 ouă și condimentează cu sare și piper.

Trece fiecare ciupercă prin făină, ou și pesmet, apoi prăjește-le in baie de ulei încins. După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, scoate-le pe un platou cu hârtie de bucătărie ca să absoarbă excesul de ulei.

Condimentează iaurtul cu sare și puțină mentă uscată, apoi amestecă bine ca să se omogenizeze.

Ciupercile pane sunt gata pentru a fi savurate alături de sosul de iaurt grecesc aromat.

Incearca si reteta de Pleurotus pane, super gustos sau varianta de Ciuperci pane umplute, grozav de gustoase.

Iti recomandam si reteta de Mini snitele de ciuperci de post.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta sarata cu ciuperci

Postat de Dya

Tarta sarata cu ciuperci

In prima faza pregatim aluatul. Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute. Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele...

Citeste continuarea

Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

Postat de anuta

Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul. Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2024, 12:43
Foarte gustoase...
la 02.07.2024, 15:53
la 03.07.2024, 07:51
la 04.07.2024, 18:54

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking