Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași tigaie cu ceapa.
Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe și se lasă în așteptare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se rup piciorușele de la ciuperci, se curăță, se spală și se taie cubulețe.
Se adaugă ardeii grași în tigaie, la foc mic, și când s-au înmuiat, se adaugă și piciorușele ciupercilor, Se toarnă 100 ml de supă de legume (sau supă concentrată) și se lasă la foc mic, acoperit inițial) până ce scade lichidul și legumele se pătrund. Atunci se ia tigaia de pe foc și se condimentează umplutura cu sare și piper, iar la urmă se adaugă pătrunjel tocat.
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, după care se spală rapid sub jet slab de apă și se zvântă (eventual se poate folosi un prosop de hârtie).
Se umplu ciupercile astfel curățate și spălate cu umplutura pregătită dinainte și se pun într-o tavă unsă cu ulei în prealabil.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pentru 30 minute, până ce se înmoaie ciupercile. Atunci se scoate tava din cuptor și ciupercile umplute pot fi servite.