Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute

Postat de ioana_malia in Peste
15 Noi 2012 | 3897 vizualizari
Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute

Ingrediente

  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • oregano
  • 1 cana de orez
  • peste macrou ( 2 buc )
  • peste dorada ( 2 buc )
  • 2 lamai
  • 100 g de unt
  • ceapa verde 2 fire
  • 3 -4 ciuperci
  • ulei de masline

Mod de preparare

Scobim rosiile si le aruncam un praf de sare apoi le lasam la scurs 10 min ( capacelele nu le aruncam). Pulpa rosiei o amestecam cu sare, piper, oregano, orez, usturoiul si patrunjelul tocat. Cu aceasta compozitie umplem rosiile si le dam la cuptor timp de 30 -35 de min la 190 de grade .

 Cat timp rosiile sunt la cuptor ne ocupam de pesti : ii curatam , ii spalam bine  dupa care ii frecam cu sare  si ii lasam 10 min deoparte . 

 Intr-o tava punem hartie de copt si o ungem bine cu unt dupa care asezam pestii si incepem sa-i condimentam pe toate partile cu cimbru, piper si boia dulce.

 In burta pestelui punem ceapa verde tocata , o felie de lamaie , una de rosie, ciuperci tocate marunt si putin unt . Restul legumelor le punem pe pesti sau pe langa ei .Se stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la 180 de grade. 

Pestele se serveste cu rosiile umplute si cu (macar) un  pahar de vin alb sec :)) Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de peste in stil vietnamez

Postat de AlexTeacher

Saramura de peste in stil vietnamez

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare isi aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil....

Citeste continuarea

Merluciu cu legume si sos de rosii

Postat de caroline

Merluciu cu legume si sos de rosii

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici . Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 15.11.2012, 21:08
la 15.11.2012, 21:48
o bunatate!
la 15.11.2012, 22:53
la 16.11.2012, 08:09
la 16.11.2012, 11:11
foarte foarte bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking