Ingrediente
- 3-4 buc pastrav sau macrou
- 2 cepe , una rosie, una alba
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 lamaie
- 2 cartofi medii
- 3-4 rosii
- 2-3 foi de dafin
- ardei iute sau chilli fulgi
- piper Szechuan ( sau piper negru )
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare
Se tapeteza o tava cu ulei, se aseaza ceapa alba taiata rondele, cartofii si morcovii. Eu am gresit punand cartofii deasupra pestelui si s-au facut mai greu, dar data viitoare asa voi proceda, pun mai intai cartofii. Dam cu sare. Peste cartofi asezam bucatile de peste si cea de-a doua ceapa taiata rondele
Punem si lamaia taiata felii.
Apoi ardeiul gras, piperul, fulgii de chilli sau ardeiul iute tocat marunt, foile de dafin, rosiile taiate cubulete. Adaugam sare si 3-4 linguri de ulei.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa 30 minute la foc mediu spre iute, dupa care scoatem folia si mai lasam cateva minute, verificand daca morcovii si cartofii s-au patruns. Sosul format are un gust exceptional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|