Ingrediente
- 700 gr cod arginitu file
- 500-600 gr cartofi
- 1 dovlecel
- 4 ciuperci mari - eu atatea am avut, dar va recomand sa puneti mai multe
- 1 ardei verde gras
- 300 gr rosii mici
- o lamaie
- o ceapa mica
- sare
- piper
- rozmarin
- ulei de masline
Mod de preparare
Se spala pestele, se taie in bucati de aproximativ 80-100 gr, se scurge, se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se pune intr-un vas, se pun doua-trei linguri de ulei de masline pe deasupra si se stoarce 1/2 lamaie mare. Se lasa o ora la marinat.
Se taie legumele cat mai frumos posibil, in bucati destul de mari, se asezoneaza cu sare si piper, pe cartofi se pune si rozmarin, se aseaza in tava, se pune ulei pe deasupra, si se acopera cu folie de aluminiu.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la 180 de grade, timp in care legumele se prepara destul de bine. Dupa o jumatate de ora indepartam folia de aluminiu, punem pestele pe deasupra si lamaia taiata felii, si mai lasam inca vreo jumatate de ora, sa se prepare si pestele. Servim cald. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|