Peste cu legume la cuptor

Postat de laviniaticu in Peste
26 Ian 2012 | 10639 vizualizari
Peste cu legume la cuptor

Asta e prima reteta cu peste pe care am facut-o vreodata, si vreau sa zic ca a iesit senzationala. Toata cantitatea aia din tava pe care o vedeti in poza am devorat-o 3 persoane in juma` de ora, atat de bun a fost .. Este o reteta usor de facut, si este buna si o recomand celor care nu sunt prieteni asa buni cu pestele, pentru ca are un gust chiar fain fain..ah, si nu in ultimul rand, e sanatoasa :)

Ingrediente

  • 700 gr cod arginitu file
  • 500-600 gr cartofi
  • 1 dovlecel
  • 4 ciuperci mari - eu atatea am avut, dar va recomand sa puneti mai multe
  • 1 ardei verde gras
  • 300 gr rosii mici
  • o lamaie
  • o ceapa mica
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala pestele, se taie in bucati de aproximativ 80-100 gr, se scurge, se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se pune intr-un vas, se pun doua-trei linguri de ulei de masline pe deasupra si se stoarce 1/2 lamaie mare. Se lasa o ora la marinat.

Se taie legumele cat mai frumos posibil, in bucati destul de mari, se asezoneaza cu sare si piper, pe cartofi se pune si rozmarin, se aseaza in tava, se pune ulei pe deasupra, si se acopera cu folie de aluminiu.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la 180 de grade, timp in care legumele se prepara destul de bine. Dupa o jumatate de ora indepartam folia de aluminiu, punem pestele pe deasupra si lamaia taiata felii, si mai lasam inca vreo jumatate de ora, sa se prepare si pestele. Servim cald. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Crap pe pat de legume, la cuptor

Postat de oanapl

Crap pe pat de legume, la cuptor

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă. Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2012, 21:03
immm, ce bine arata
la 26.01.2012, 21:17
arata asa si asa, ca nu prea am stat sa fac multe poze la final, ca era asa de bun incat ne-am apucat de mancat repede repede dar va asigur ca e suuuuuuuper bun
la 26.01.2012, 21:47
oricum arata tare bine mancarica ta
la 26.01.2012, 21:52
Imi place!
Auzi? Ma uit la avatarul tau si atat de bine semeni cu nepoata mea...
la 26.01.2012, 22:37
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking