Ingrediente
- Pentru 3 portii avem nevoie de:
- 3 bucati de pastrav intregi ( cam 200 grame avea unul ) ,
- sare de Guérande am folosit eu in varianta proaspat macinata de mine ,
- piper proaspat macinat,
- un fir de cimbru uscat maruntit,
- putin ulei de masline,
- vin alb,
- cateva felii de lamaie.
Mod de preparare
Preparare: am spalat, curatat si uscat bine pestele. L-am condimentat si pe exterior si pe interior cu sare, piper si un fir de cimbru uscat, l-am asezat intr-un vas termorezistent cu feliute de lamaie peste el si am adaugat uleiul si vinul alb.
Am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat 10 minute la cuptorul preincalzit la 230 grade, dupa care am scazut temperatura la 210 grade si am lasat fara folie inca 10-15 minute. Intre timp m-am ocupat de garnitura pentru care am folosit fasole verde plata, fasole galbena plata ( astea in varianta congelata) si o mana de adrei de mai multe culori taiati fasii inguste. Intr-o tigaie tefal am pus prima data fasolea cu putina apa, sare, piper si ulei de masline si dupa 10 minute am adaugat ardeiul si o lingura de ierburi uscate ( arpagic / ciboulette cu usturoi deshidratat ) si am lasat sa scada apa.
Cand totul a fost gata am facut montajul, de data asta cu o forma patrata pentru aranjat legumele.
Langa legume am adaugat un pastrav presarat cu putina verdeata aromata uscata ( un amestec de arpagic si usturoi uscat am pus eu ).
Pentru dresaj am folosit un sos facut din usturoi zdrobit, sare, ulei de masline , o lingura de apa minerala si marar verde.Am stropit cu el putin peste legume si pe spatiul gol din farfurie. Va doresc pfta buna si va invit sa degustati reteta macar o data.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|