Ingrediente
- 3 pastravi salmonati
- 300 gr ciuperci
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 1 vanata rotunda
- 1 ardei gras rosu
- 200ml vin alb
- 2 morcov
- 3 cartofi
- 3 cepe rosii
- radacina de telina (o bucatica)
- mirodenii proaspete (rosmarin , salvie,foi de adfin )
- condimente(pentru peste , vegeta , piper si altele dupa gust)
- 4 rosii coapte
- 7-8 catei de usturoii
- 300 gr pasta de tomate
- verdeata (patrunjel verde,si marar)
Mod de preparare
Curatam si evisceram pestele si il condimentam .
Adaugam vinul, jumatate de lamaie si jumatate de portocala, felii de peste si-l lasam cel putin 4 -12 ore la frigider la marinat.
Pregatim legumele :
Le curatam de coaja , de foi, si le taiem fideluta .
Totul se pune peste pastravi si se da la cuptor pt 2 ore la 220 gr celsius.
Pregatim pasta de tomate cu usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau marar , sucul de lamaie si portocala ramase .
Le adaugam spre sfarsitul coacerii, mai lasam 15 min la cuptor .
Servim cu mamaliguta calda ..
.(atentie la peste ca se sfarama nu ramane intreg) imi pare rau vroiam sa ramana dar nu e asa
Va urez pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|