Ingrediente
- 2 pastravi maricei
- o ceapa
- 2 rosii
- 1 lamaie
- un morcov
- un ardei gras
- un ardei iute
- 200g ciuperci
- 3 cartofi mari
- Rollton baza pt mancaruri
- piper cu usturoi
- ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie.
Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem asamblarea in urmatoarea ordine: ceapa, morcov,ciuperci, restul de lamae si ardeiul iute, deasupra lor asezam pastravii, apoi rosiile si ardeiul gras.
Separat intr-un bol amestecam patrunjelul tocat cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de apa, turnam amestecul peste pestele si legumele din tava. Punem o folie deasupra, o perforam in cateva locuri si o introducem in cuptorul cald, pt. 20’.
Scoatem tava , indepartam folia si o mai lasam inca 10’ in cuptor pt formarea crustei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|