Pachetelele de legume
1. curata legumele, razuieste-le fin, adauga condimentele (nu pune sare, va inmuia legumele si inclusiv foile de aluat) si lasa la o parte;
2. intinde pe blatul de lucru foile; ia cate o foaie, unge-o cu putin ulei si taie-o in dreptunghiuri potrivit de mari (dintr-o foaie ar trebui sa-ti iasa minim 6, maxim 8 dreptunghiuri); ia cu lingura din compozitia de legume si pune pe latimea dreptunghiului, lasand cam 1 cm pe margini ca sa poti plia;
3. impacheteaza astfel: trage spre centru marginile, apoi rasuceste pana obtii un pachetel; fa astfel pana cand ai terminat umplutura;
4. pune intr-o tigaie non-aderenta putin ulei de masline si prajeste pachetelele pana devin crocante si se rumenesc;
Chutney de ardei copt
1. spala si coace in cuptor ardeii; pe masura ce se coc pune sare pe ei intr-un castron si acopera-i cu o farfurie de ceramica sau cu un capac;
2. dupa ce ai copt toti ardeii (inclusiv ardeii iutii), cat sunt inca bine calzi, scoate pielita de pe ei si pune-i in blender si mixeaza-i;
3. scoate ardeii din blender si pune rosiile; zdrobeste-le bine;
4. caleste ceapa si cand devine sticloasa, adauga rosiile, sarea si piperul si lasa sa scada putin; adauga ardeii, inclusiv ardeii iuti si lasa sa mai dea cateva clocote pana obtii o pasta groasa ca o smantana cremoasa;
5. adauga condimentele si mierea si ia sosul de pe foc;