Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

Postat de mirela0911 in Mancaruri de legume
19 Aug 2018 | 3742 vizualizari
Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

"Provocarea GastroArt" Acest fel de mancare a fost chiar si pentru mine o provocare si asta pentru ca nu am facut si nici nu am mancat niciodata pana acum. Mie mi-a placut foarte mult ceea ce a iesit!

Ingrediente

  • 2 buc vinete
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 morcov mare sau unul mic
  • 1 ardei gras rosu-galbui
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 ardei iute (optional)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1-2 buc rosii mari de gradina
  • frunze de patrunjel verde
  • 2 tulpini cu frunze de menta
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • cca 150 ml ulei de masline

Mod de preparare

Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua.

Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de 0.5 cm. Cealalta se taie in doua pe lungime si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul se taie in cubulete mici. 

Intr-un vas incapator se pune apa si 1 lg de sare grujoasa. Se introduc vinetele in aceasta apa, se scufunda bine si se pune un vas cu greutate peste ele pentru a ramane sub apa. Se pastreaza 30 de minute dupa care se scurg si se usuca bine.

Intre timp se pregateste sosul. Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pun 4-5 lg ulei de masline la incins. Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Morcovul se curata, se da pe razatoarea cu gauri mici si se adauga peste ceapa, calindu-se impreuna.

Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie cubulete mici. Se adauga peste amestecul de ceapa cu morcovi si se lasa la calit. Se poate adauga si ardei iute. Eu nu am mai pus pentru ca ardeiul kapia era usor iute.

Rosiile se oparesc si se curata de pielita apoi se taie in cubulete. Se pun in cratita impreuna cu miezul de la vinete. Se amesteca, se adauga zaharul, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cateva minute la foc mic, acoperite. 

Patrunjelul verde si frunzele de menta se taie marunt. Usturoiul se taie in felii. Cand este gata sosul, se adauga verdeturile si usturoiul. Se amesteca bine apoi se stinge focul.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline la incins. Se prajesc rondelele de vinete pe o parte si pe cealalta, apoi jumatatile de vinete, intorcandu-le pe toate partile.

Se pregatesc 2 tavi. Se ung cu putin ulei de masline. Intr-o tava se pun rondelele de vinete iar deasupra se asaza cate o gramajoara din sos. In alta tava se pun jumatatile de vinete. Se umple fiecare vineta cu sosul ramas. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se acopera tavile cu folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce a trecut timpul, se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute.

Se servesc calde, asezonate cu patrunjel verde si frunze de menta tocate.

Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...

Citeste continuarea

Chipsuri de radacinoase

Postat de Bucataras

Chipsuri de radacinoase

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;  Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;  Pune-le intr-un castron...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2018, 18:29
foarte bune
la 19.08.2018, 18:31
Ce bine arata si cat de bune trebuie sa fie!
la 19.08.2018, 18:34
Arată foarte bine! În rest, nici eu n-am făcut/mâncat până acum. Și nici nu mă prea tentează...
la 19.08.2018, 18:35
Cred ca sunt foarte bune!
la 19.08.2018, 18:47
Multumesc, Cata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking