Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt

Postat de klausenburger in Mancaruri de legume
6 Sep 2012 | 4671 vizualizari
Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt

Imparatul Rosu-Moshu se plimba pe terasa pagodei sale. Il dureau salele. Pai cine l-a pus sa doarma ca un lemn pe rogojina cand inauntru il asteptau niste asternuturi pufoase si moi? A dat iama pe la bucatarie si cum era in criza de ... foame, a cerut sa i se faca ceva rapid de mancare. Cand a vazut ce-a primit mai sa se enerveze burtosul Rosu-Moshu Imparat. Cum adica, sa primeasca el niste tigarete pargalite, rumenite, fatuite sa-si inmoaie el augustele sale butucanoase degete in sosuri iuti si dulci? Mai sa vrea a scurta de cap pe netotul bucatar care-l pusese intr-o asemenea injositoare situatie. Si eu gandii ca el! Dar va promit, de-o incercati reteta asta va veti linge pe degete intocmai ca imparatul, eu si invitatii mei. Sunt delicioase. Aud pareri si murmure ori soapte? Ia sa vedem!?

Ingrediente

  • Pentru pachetele:
  • 1 pachet de foi pentru strudel/placinta
  • 1/2 varza potrivit de mare
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • verdeata: frunze de patrunjel, telina, marar
  • 1 lingura seminte de dovleac rumenite in cuptor
  • 1 lingura seminte de susan usor rumenite
  • 1 lingurita de pasta de rodii
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • putin ulei pentru uns foile si pentru prajit pachetelele
  • Pentru chutney:
  • 9 ardei rosii copti
  • 2 ardei iuti copti
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 4 rosii potrivit de mari si bine coapte
  • busuioc maruntit
  • salvie si maghiran dupa gust
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura miere sau 1, 1/2 lingurita de zahar

Mod de preparare

Pachetelele de legume

1. curata legumele, razuieste-le fin, adauga condimentele (nu pune sare, va inmuia legumele si inclusiv foile de aluat) si lasa la o parte;

2. intinde pe blatul de lucru foile; ia cate o foaie, unge-o cu putin ulei si taie-o in dreptunghiuri potrivit de mari (dintr-o foaie ar trebui sa-ti iasa minim 6, maxim 8 dreptunghiuri); ia cu lingura din compozitia de legume si pune pe latimea dreptunghiului, lasand cam 1 cm pe margini ca sa poti plia; 

3. impacheteaza astfel: trage spre centru marginile, apoi rasuceste pana obtii un pachetel; fa astfel pana cand ai terminat umplutura; 

4. pune intr-o tigaie non-aderenta putin ulei de masline si prajeste pachetelele pana devin crocante si se rumenesc;

Chutney de ardei copt

1. spala si coace in cuptor ardeii; pe masura ce se coc pune sare pe ei intr-un castron si acopera-i cu o farfurie de ceramica sau cu un capac;

2. dupa ce ai copt toti ardeii (inclusiv ardeii  iutii), cat sunt inca bine calzi, scoate pielita de pe ei si pune-i in blender si mixeaza-i; 

3. scoate ardeii din blender si pune rosiile; zdrobeste-le bine;

4. caleste ceapa si cand devine sticloasa, adauga rosiile, sarea si piperul si lasa sa scada putin; adauga ardeii, inclusiv ardeii iuti si lasa sa mai dea cateva clocote pana obtii o pasta groasa ca o smantana cremoasa;

5. adauga condimentele si mierea si ia sosul de pe foc; 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta spiralata cu legume

Postat de oanapl

Tarta spiralata cu legume

Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...

Citeste continuarea

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2012, 15:27
deci sunt prima servita?
la 06.09.2012, 15:49
eu a doua, sigur mai este
Sună bine rețeta
la 06.09.2012, 16:51
absolut! si sunt si foarte gustoase si destul de usor de preparat
la 06.09.2012, 18:26
Faina!!
la 06.09.2012, 19:43

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking