Novac pe pat de legume la cuptor

Postat de privatelaura in Peste
26 Feb 2013 | 9205 vizualizari
Novac pe pat de legume la cuptor

Simplu de facut, bun de papat. Eu pur si simplu...ador pestele;)

Ingrediente

  • 1 novac proaspat la 2 kg, curatat si parfumat
  • 4 cepe albe mari
  • 300 gr ciuperci proaspete mai marisoare
  • un ardei rosu
  • conserva porumb dulce
  • mix de legume congelate:broccoli, pastai, morcov
  • o conserva rosii uscate cu capere
  • sos soia
  • 2 lg bulion
  • condimente Kotanyi pt peste
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei masline
  • zeama lamaie

Mod de preparare

Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste. Se strange punga si se baga la frigider cam jumatate de ora.

Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Ardeiul se spala si se taie fasii. Ciupercile se spala si se lasa la scurs.

Intr-o tava mai marisoara, se toarna un pic ulei masline, se presara ceapa taiata si se toarna un pic sos de soia peste ea.

Pestele se scoate de la frigider, se scurge de zeama si se asaza peste ceapa. Se adauga mixul de legume decongelate, rosiile uscate cu capere, porumbul dulce,  ciupercile si se unge pestele cu putin bulion. Se presara sare, piper, condimente si la sfarsit se presara un pic de oregano. Se baga tava in cuptorul preincalzit si se coace cam 10min la foc iute, apoi cam 40-50 min la foc mediu.

In acest timp, amestecam din cand in cand cu o lingura in mixul de legume si mai presaram din sosul format deasupra pestelui. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac pe pat de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de Ina

Salata de icre de crap

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...

Citeste continuarea

Chefal pe pat de lamaie

Postat de panacris

Chefal pe pat de lamaie

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2013, 21:43
expirat?
la 26.02.2013, 21:46
eu-l vreau si expirat
la 26.02.2013, 21:48
expirat si inspirat )
la 26.02.2013, 21:48
Aiii, ce bun!
la 26.02.2013, 21:48
Expirat sau nu are o prezentareeee!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking