Ingrediente
- 500 gr capsune
- 16 linguri cu faina
- 8 linguri cu zahar
- 600 ml lapte proaspat
- 6 oua mari
- 2 linguri cu unt pentru uns tava
- coaja rasa de la o portocala
- optional: esente de rom si/sau vanilie
- zahar tos pentru pudrat clafoutis
Mod de preparare
Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.
Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.
Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.
Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.
Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem presara zaharul tos.
Se serveste rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|