Clatite cu 999 gauri sau retata nr. 999

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Ian 2017 | 2358 vizualizari
Clatite cu 999 gauri sau retata nr. 999

Ideea este ca am vazut candva aceasta reteta la bucataras Ligia Bxl, Baghrir- clatite cu 1000 de gauri si mi-am zis ca o sa incerc si eu , mai ales sa numar gaurile...:))) Si uite ca m-am pus pe facut si numarat, dar zau ca nu mi-au iesit decat 999 de gauri, habar nu am unde s-a pierdut una....:)) Musai sa fiu sincera, nu prea m-au dat pe spate clatitele astea, sunt bune,  nu zic nu, dar nu sa le mai fac inca odata...pana la urma gusturile nu se discuta....mi-am facut damblaua, am testat reteta asta gaunoasa.....cu origini destul de incerte, unii zic marocane, altii algeriene.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 pahar faina (un pahar nu prea inalt)
  • 3 pahare de gris fin
  • 1 lingura de ulei (eu am pus ulei de nuci)
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pahar lapte caldut
  • apa calduta (se pune cat sa fie un aluat subtire)
  • Umplutura din reteta originala- eu am folosit sos de ciocolata si dulceata de cirese amare
  • 1 cescuta miere
  • 3 linguri cu unt topit

Mod de preparare

  • Intr-un castron se pun ingredientele uscate, se adauga uleiul si laptele caldut si se amesteca cu mixerul, apoi se subtiaza cu apa calduta. Se pune la incins tigaia de clatite, se ia cu polonicul aluat si se toarna in mijlocul tigaii, se lasa sa se imprastie singur aluatul, nu se atinge cu lingura, chiar daca forma nu iese perfect rotunda. Se lasa sa se se formeze multe basicute care se vor sparge formand ''celebrele'' gaurici, 999 la mine, 1000 la marocani sau algerieni,...:)))) Se coc doar pe o parte sa nu se strice gauricile. Se lasa sa se raceasca si apoi se pot aseza una peste alta. Se servesc cu amestecul de unt topit si miere sau cu orice alt sos sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu 999 gauri sau retata nr. 999" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Alcazare/Alcazale

Postat de diaconta

Alcazare/Alcazale

Mod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua...

Citeste continuarea

Pariziene cu branza si stafide

Postat de oanapl

Pariziene cu branza si stafide

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2017, 22:42
Felicitari draga mea Eu doresc ce este pe langa gauri
la 14.01.2017, 22:43
Nu stiu sum sunt la gust, dar arata fantastic
la 14.01.2017, 22:46
Misulico si cam ce-i pe langa gauri?
la 14.01.2017, 22:46
Diana, sunt moi si bune, dar pe mine ma impresionezi greu....
la 14.01.2017, 22:51
felicitari!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking