Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela

Postat de gabrielasfechis in Dulciuri
9 Ian 2016 | 1961 vizualizari
Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela

Cand ai chef, ai chef .... de facut mancare. Si daca tot sunt la dieta si mi-am propus sa nu mai mananc ciocolata. m-am hotarat sa fac clatite, nu foarte dulci dar foarte bune :) Faina si apa minerala nu le-am masurat, am pus dupa ochi, in functie de cate clatite doriti sa faceti.

Ingrediente

  • 2 oua
  • faina
  • apa minerala
  • 4 - 5 linguri miere poliflora
  • praf de copt
  • lapte 500 mlesenta de vanilie
  • 40 gr bombonele de ciocolata Orlando's

Mod de preparare

Incalzim putin laptele.

Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate bine cu telul pana se topeste mierea. Se adauga faina (ceva mai multa faina decat se pune de obicei la clatite, aluatul sa fie mai consistent) si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. La final adaugam esenta de vanilie si bombonelele de ciocolata si se amsteca din nou.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa se aseaza cate un polonic din compozitie si se intinde usor pana obtineti o forma rotunda.  Se lasa pe o parte pana se fac bule micute deasupra, apoi se intoarce pe cealalta parte si se lasa pana se rumeneste frumos.

Se poate servi calda cu fineti, miere, frisca, dulceata etc. :)

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2016, 10:17
Bunee
la 09.01.2016, 20:56

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking