Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu praful de copt.
Va ieși o compoziție groasă, pe care o vom dilua treptat cu laptele rece.
Adăugăm lapte, până obținem o compoziție ușor cursivă, dar mai groasă decât la clătitele clasice.
Potrivim gustul cu puțină boia de ardei, asta opțional, sau se pot adăuga alte condimente agreate de fiecare.
Încingem tigaia, adăugăm și câte puțin unt pentru gust și luciu și punem câte un polonic din compoziție, pe care o întindem ușor cu dosul polonicului.
Eu am folosit o tigaie Regis Stone, cu efect de piatră încinsă, pe care am îndrăgit-o foarte mult.
Rumenim clătitele pe ambele părți, întorcându-le cu o spatulă, sau chiar învârtindu-le în aer, merg foarte bine și așa.
Urmărim să nu se rumenească foarte rău, că devin uscate, sunt mai bune ușor umede la interior.
Sunt bune și de efect, aceste clătite cu brânză telemea și mălai, vă recomand, cu drag, rețeta!