Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Feb 2016 | 3264 vizualizari
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure

Clatite cu dragoste pregatite! Luna februarie este luna clatitelor..... Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert. Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor "crepes Suzette" (clătite flambate în lichior și suc de portocale). În Franța chiar există o sărbătoare la care se servesc clătite, în mod tradițional. Se numește "La Chandeleur" (2 februarie, "Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria"). Această zi a devenit cunoscută ca "Ziua clătitelor", deoarece tradiția cere să se ofere clătite. Legenda zice că persoana care reușește în această zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea noroc de bogăție și prosperitate tot anul. Și în Anglia există o sărbătoare a clătitelor: "Shrove Tuesday" sau "Pancake Tuesday". (sursa Wikipedia)

Ingrediente

  • 1 l de lapte (aproximativ)
  • 400 g făină
  • 75g maïzena
  • 4 ouă
  • esenta de vanilie
  • 30 g de unt
  • 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.

Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.

Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.

Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte.

Se adauga untul topit si se amestecă totul bine.

Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (nu este nevoie de grăsime, este deja în aluat)

Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii.

Gătiti clatita pe fiecare parte.

Se repetă până când terminam tot aluatul.

Bucurati-va de ele imediat !

Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.

Opțiunile sunt aproape nelimitate!

Va propun o variantă cu crema de brânză și cu fructe de padure:

pentru 4-5 clatite :Se amestecă 3 linguri de crema de brânză lichida cu 3 linguri de fructe de padure și cu 2 linguri de zahar.

Intindeti amestecul peste clătita si se impacheteaza.

Se presara cu zahar pudra si se serveste .....

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos

Postat de Oana

Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos

Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie Intr-un bol amestecati biscuitii cu untul topit, scortisoara si cacao si rasturnati compozitia intr-o...

Citeste continuarea

Cruffins

Postat de diaconta

Cruffins

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2016, 20:16
Delicioase
la 12.02.2016, 20:18
bune bune
la 12.02.2016, 20:29
Bune clătite!
la 12.02.2016, 20:35
Ce de clatinate...
la 12.02.2016, 20:43
Super bune!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking