Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.
Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.
Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte.
Se adauga untul topit si se amestecă totul bine.
Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (nu este nevoie de grăsime, este deja în aluat)
Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii.
Gătiti clatita pe fiecare parte.
Se repetă până când terminam tot aluatul.
Bucurati-va de ele imediat !
Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.
Opțiunile sunt aproape nelimitate!
Va propun o variantă cu crema de brânză și cu fructe de padure:
pentru 4-5 clatite :Se amestecă 3 linguri de crema de brânză lichida cu 3 linguri de fructe de padure și cu 2 linguri de zahar.
Intindeti amestecul peste clătita si se impacheteaza.
Se presara cu zahar pudra si se serveste .....
Pofta Buna !!