Clatite cu dovlecei

Postat de Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2021 | 2492 vizualizari
Clatite cu dovlecei

"Retete de suflet" 

Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • frunze de marar si patrunjel 
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • Umplutura:
  • telemea putin sarata sau cascaval.

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele.

Intr-o tigaie prajim clatitele pe ambele parti. Asa calde le umplem cu telemea sau cascaval ras si apoi le rulam (sau le impaturim in patru dupa preferinte). Dupa ce s-au racit le taiem rulouri mai mici .Sunt foarte bune ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cu dovlecel si mar verde

Postat de Constelatialeu

Desert cu dovlecel si mar verde

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2021, 22:40
la 31.08.2021, 23:34
la 01.09.2021, 03:17
la 01.09.2021, 16:07
la 01.09.2021, 19:25

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking