Ingrediente
- 500 gr faina
- 800 ml lapte
- 4 oua
- un praf sare
- 100 ml ulei
- 250 gr gem
- 50 gr zahar farin
- 1 esenta portocala (fiola)
- 1 zahar vaniliat
Mod de preparare
Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine compozitia de clatite.
Incingem tigaia bine, care este unsa cu putin ulei. Cu un polonic incepem sa punem compozitia de clatite rotind tigaia pentru a se uniformiza aluatul. Astfel repetam operatiunea pana terminam aluatul de clatite.
Clatitele le asezam pe un platou intins, una peste alta, apoi le ungem cu gem si le rulam sau le impaturim. Se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna .
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|