Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300

Postat de aliliana in Prajituri
14 Oct 2014 | 4820 vizualizari
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 160 g faina,
  • 50 ml apa minerala,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat,
  • o lingurita unt
  • Umplutura:
  • gem de prune ( un borcan de 800 g)

Mod de preparare

Intr-un bol punem ouale. Le mixam bine pana cresc putin in volum. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana la topire. Punem laptele si apa, uleiul si omogenizam. La final adaugam faina si omogenizam. Lasam aluatul in frigider cca 30 minute.

Pregatim tigaia de clatite. O punem la incins si o ungem cu putin unt. Adaugam in cantitati egale aluatul. Lasam cca  2-3 minute pe fiecare parte cat sa se coaca aluatul bine. Se aseaza pe farfurie.  Pe fiecare foaie de clatita se pune gem de prune si se impatureste. Se pudreaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Mai intai pregatiti  crema , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine....

Citeste continuarea

Negresa cu crema de ness si nuca

Postat de rocsi_1612

Negresa cu crema de ness si nuca

Negresa: Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2014, 21:43
waw, parca mai ieri ai venit printre noi si ai deja 300 retete Felicitari!
la 14.10.2014, 21:46
Ina, dupa cum vezi, mai cresc si eu.... multumesc...la asa preparat, merit toate felicitarile din lume... Pup, Ina
la 14.10.2014, 21:50
delicioase foarte bune
la 14.10.2014, 21:54
la 14.10.2014, 21:54
Trebuie si retete din astea, ce atatea retete complicate La cat mai multe

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking