Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 ml chefir
- 250 ml lapte dulce
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahar brut
- ½ lingurita praf de copt si bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- Coaja de la 1 limeta
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 cana faina
- Pentru umplutura:
- 250 gr branza de vaci
- 2 linguri nuca de cocos
- Coaja si sucul de la o limeta
- 1 lingurita coaja rasa fin de lamaie
- 4-5 linguri zahar pudra
- In plus:
- 50 gr unt
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar brut
- Zahar pudra
- Coaja rasa de lime
Mod de preparare
Pentru aluat: punem oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa fin de limeta, extractul de vanilie. Amestecam bine cu un tel tip para. Adaugam laptele si amestecam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, amestecam cu telul pana se desface faina.La final adaugam si uleiul de cocos. Lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Conectam aparatul la sursa de curent, punem cate un polonic mic de aluat, distribuim uniform pe toata suprafata, lasam cateva secunde, apoi lasam capacul peste aluat si apasam usor. Lasam sa se coaca 40-45 secunde sau pana ni se pare ca sunt copate clatitele. Le scoatem pe un tocator si indreptam putin marginile cu un cutit…
Pentru umplutura: amestecam branza de vaci cu nuca de cocos, coaja si sucul de limeta si zaharul pudra. Daca umplutura este prea uscata adaugati putina smantana. Cu aceasta crema ungem clatitele. Le rulam si le punem intr-o tava unsa cu unt. Peste clatite punem cubulete de unt, ouale batute si amestecate cu lapte si zahar. Acoperim tava cu folie de aluminu si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Indepartam folia si mai lasam 5 minute in cuptor. Lasam clatitele sa se raceasca putin, le pudram cu zahar pudra si radem deasupra coaja de lime. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|