Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel

Postat de daniastefania in Prajituri
1 Iul 2015 | 2807 vizualizari
Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • Un praf de sare
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200 ml frisca
  • 150 g zmeura
  • 5 linguri zahar

Pentru sos caramel:

  • 100 g zahar
  • 35 g unt
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri apa
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Vom incepe cu aluatul pentru clatite. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte. Lasam sa se activeze drojdia si sa se umfle. Adaugam faina cernuta, praful de sare, esenta de vanilie si restul de lapte. Amestecam bine totul si lasam la dospit o ora. In acest timp facem si sosul caramel. Punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se caramelizeaza zaharul. Avem mare grija sa nu se arda. Apoi adaugam untul. Dupa ce s-a topit untul adaugam frisca. Avem grija sa nu ne ardem, va face spuma cand adaugam frisca. Lasam apoi sa fiarba 5 minute. Apoi lasam sosul la racit. Se va ingrosa.  

Peste zmeura spalata si scursa punem zaharul si lasam sa se macereze putin.

Dupa ce a dospit aluatul, trecem la prajitul clatitelor. Daca aluatul se prea ingroasa mai adaugam lapte. Turnam un polonic din compozitie in tigaia unsa cu un strop de ulei. Distribuim aluat pe toata suprafata tigaii rotind usor tigaia. Prajim clatitele la foc mare. Le rumenim frumos pe ambele parti. Avem grija sa nu le ardem. Se fac foarte repede. Dupa ce am terminat de prajit clatitele, le lasam sa se raceasca si facem si crema. Batem frisca si adaugam zmeura macerata cu zaharul. Amestecam bine cu o lingura de lemn. 

Ungem clatitele cu crema, le rulam si le stropim cu sos caramel. Un adevarat deliciu. Sper sa va placa si voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Postat de rocsi_1612

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si...

Citeste continuarea

Albinita cu crema de castane

Postat de Prajituri_de_casa

Albinita cu crema de castane

Pentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2015, 12:17
la 01.07.2015, 12:27
la 01.07.2015, 12:37
Ce bunătate!
la 01.07.2015, 12:41
Multumesc!
la 01.07.2015, 13:48
Aiaiaiaiiiiiii vreau si eu

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking