Clatite festive si indragostite:)

Postat de simona72 in Dulciuri
17 Feb 2016 | 3948 vizualizari
Clatite festive si indragostite:)

Cand vine primavara dragostea pluteste in aer. Asa am simtit si eu atunci cand am pregatit un dulce pentru dragii mei dragi. In weekend incercam cat mai mult sa luam masa acasa, in familie, sa ne adunam si sa povestim, sa ne relaxam si sa ne rasfatam cu cate un dulce bun, facut in casa cu dragoste… Initial, desertul s-a dorit a fi unul simplu, dar cum ideea era de a face ceva la pahar m-am gandit ulterior, cand am vrut sa-l servim, ca tot mai bine i-ar sta intr-o farfurie. Asa ca, dupa prima sedinta foto, am redecorat desertul, care a devenit un tortulet din clatite…

Ingrediente

Pentru pancakes:

  • 1 ou
  • 150 ml chefir
  • 150 ml lapte de cocos
  • 50 ml lapte dulce
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri pline cu cacao neagra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • 250 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Ulei sau unt pentru prajit clatitele
  • Pentru umplutura:
  • 1 compot de ananas rondele
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri crema de lamaie sau vanilie
  • Pentru ornat:
  • Bomboane cu rom
  • Bombonele inimioare
  • Cacao neagra
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 3-4 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou compozitia. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia facuta anterior. Amestecam bine cu telul pana faina se desface complet, iar compozitia devine fina. Adaugam cacaoa si amestecam pentru ultima oara in compozitie. Trebuie sa ne rezulte un aluat mai gros ca si cel de clatite subtiri, frantuzesti. Incingem o tigaie mica, cu diametrul potrivit cu paharul in care vrem sa asamblam clatitele. Punem cate un strop de ulei in tigaia incinsa, adaugam un polonic mic de aluat, inclinam tigaia pentru a distribui aluatul in tigaie. Coacem clatita pe o parte 2 minute, pana incepe sa faca basicute, o intoarcem si o prajim si pe partea cealalta 2 minute. Procedam la fel cu restul aluatului de clatite…

Pentru umplutura: mixam frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta dorita. Adaugam crema de lamaie sau vanilie(de lamaie am folosit eu), mixam pana la incorporare. Dam crema la frigider pana in momentul asamblarii.

Pentru asamblare: folosim un pahar/cupa cu marginile inalte si gura larga. Pe fundul paharului punem o prima clatita, adaugam 1-2 linguri crema, nivelam cu dosul unei linguri. Peste crema punem rondele de ananas. Punem din nou o clatita, crema, ananas, pana umplem paharul. Din cantitatile date mi-au ramas trei clatite(in pahar am folosit 6), iar din crema am oprit 3 linguri pentru ornat deasupra. Pe ultima clatita nu am pus crema, am presat putin cu mana sa se uniformizeze crema si clatitele in pahar, am dat paharul ca congelator pentru 15-20 minute.

Pentru ornat: am topit ciocolata neagra cu laptele pe baie de aburi. Am pus-o peste clatite, am adaugat pe margini bomboane cu rom, bombonele inimioare, iar in mijloc o inimioara din cacao neagra. Ulterior, am pus o farfurie peste pahar, am scuturat putin pentru a cadea continutul, am turnat restul de ciocolata topita, apoi cu un pos am ornat deasupra cu crema oprita. Am pudrat crema cu cacao neagra. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite festive si indragostite:)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi pufoase cu mere

Postat de rocsi_1612

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si...

Citeste continuarea

Baigli

Postat de andaoana

Baigli

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2016, 10:09
wow,cum arata!!!
la 17.02.2016, 10:12
la 17.02.2016, 10:13
bun bun
la 17.02.2016, 10:17
le-ai dragalit si tu?
la 17.02.2016, 10:22
Cand te mananca te mananca si faci chestii, trestii si alte americanisme frumos ''ambalate''...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking