Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar

Postat de robert_badica in Dulciuri
13 Iun 2015 | 9573 vizualizari
Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar

Sunt extrem de bune, si mult mai santoase cu green sugar!

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 100 ml lapte
  • 25 gr. zahar green sugar (facut pudra)
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 80 grame faina alba
  • 1 varf cutit sare
  • 30 g unt

Mod de preparare

Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat faina si cu un tel, spargem toate cocoloasele. Se va obtine un amestec lichide, putin mai grosut decat cele de la clatitele obisnuite

Lasam amestecul, sa stea 30 de minute. Dam drumul la cuptor, la foc mic spre mediu si introducem o tigaie din fonta, timp de 5 minute. Scoatem tigaie adaugam untul si punem jumatate din compozitia de clatite. Punem tigaia in cuptor si lasam sa se coaca 15 minute, fara sa intoarcem clatita. Dupa ce am terminat toata compozitia, servim clatitele cu fructe proaspete si putina miere! Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crema de zahar ars la Multicooker

Postat de gaby_d

Crema de zahar ars la Multicooker

Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Postat de RuxyRux

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2015, 10:50
la 13.06.2015, 11:22
la 13.06.2015, 11:24
foarte fain arata!:-bf
la 13.06.2015, 11:45
Foarte bune!
la 13.06.2015, 15:03
Felicitari arata super !!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking