Clatite gaurite

Postat de anisoara in Dulciuri
19 Iun 2010 | 108875 vizualizari

Am servit niste doamne cu clatite facute de mine, si una din ele imi zice, incearca sa inlocuesti o parte din lapte cu apa minerala gazoasa. Vei vedea ce efect vor avea, gustul nu se va schimba. Am asteptat prima ocazie si am facut . S-au copt aceste clatite intr-o ora 20 de minute la un foc mai mare ca de obicei. Am ramas foarte incantata... niste clatite gaurite pe toata suprafata lor , de parca erau tesute si foarte subtiri si delicioase. Ma gandesc ce umplutura , as putea sa folosesc , ca sa nu curga din ele.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 19.06.2010, 19:10
eu mai mult cu apa minerala sau sifon, le fac....
la 19.06.2010, 20:35
ina , sper ca pui si lapte, numai apa gazoasa, , si peurma ce prajesti numai gauri
la 19.06.2010, 20:48
Nu, Anisoara, si eu le fac doar cu apa minerala. Le faceam cu lapte, erau bune, dar cand mergeam la soacra-mea mancam cate 10 odata , imi pareau mult mai bune decat ale mele; pana ce am intrebat-o (imi era rusine sa nu par nestiutoare ,desi eram ). Asa....si..le-a facut de fata cu mine. A frecat bine 3 oua cu zahar, a adaugat putina faina, a amestecat, apoi a inceput sa adauge apa minerala. A pus cam 500 gr.,apoi iar faina , pana a capatat consistenta dorita. Aaaa si coaja rasa de lamaie. Ies delicioase, moi, pufoase si asa cum zici tu..au o culoare care mie nu-mi iesea si in plus "gaurelele alea pe toata suprafata clatitei. )
la 19.06.2010, 20:56
ANISOARA, vezi c-am scris la tocanita din piept de gaina.ce? nu ma bagi in seama? ))
la 19.06.2010, 20:58
da, nu te baga.........o fi avand ea motive
la 19.06.2010, 21:00
Wow interesant , nu am stiut. iti multumesc mult de sfat. Neaparat trebuie de incercat. Acum ma gandesc cum sa utilizez acestea 45 de clatite. Ei bine o parte le-am daruit, dar celalata trebuie mancata. maine astept oaspeti. [
la 19.06.2010, 21:01
Eu BAG acum coltunasi cu cartofi in gura
la 19.06.2010, 21:10
si eu fac des cu apa minerala mai ales cand e post...sunt foarte bune
la 19.06.2010, 21:27
Anisoara, iti recomand din suflet "clatitele banatene". ce zici? http://www.bucataras.ro/retete/2548/clatite-banatene.html
la 19.06.2010, 21:30
Anisoara, niciodata nu-mi ies cu gauri....si da, le fac doar cu apa minerala dar ies ok
la 19.06.2010, 21:32
te-am sustinut, Ina, stai linistita ))
la 19.06.2010, 21:32
cum ar fi sa prajim gauri?
la 19.06.2010, 21:32
din 2 litri de apa imi ies in jur de 40 clatite...
la 19.06.2010, 21:33
tu ai scris mult acolo, n-am citit )
la 19.06.2010, 21:37
hahahaha, deci ce-i mult te plictiseste ))

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking