Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
31 Iul 2015 | 3735 vizualizari
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Prăjiturica aceasta este combinația ideală pentru mine: umplutură acrișoară de rubarbă și bezea duuuuulce de te-ndrăgostești! :) După cum știți deja, am un prieten nou. Se numește Breville Panini Maker și face clătite perfecte. Bine, nu doar clătite. Mai face și omlete cu de toate, chifteluțe crocante din cartofi, hamburgeri, sandwich-uri calde fantastice... Nici nu mai știu! Face multe și-am să vă arăt! :)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de clătite:
  • 125 g făină albă
  • 30 g făină de migdale
  • 25 g fulgi de migdale
  • 20 ml apă minerală
  • 100 ml lapte
  • două ouă
  • 30 g unt
  • 20 g zahăr
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 500 g rubarbă
  • 5 linguri cu zahăr vanilinat în casă
  • zeamă de lămâie
  • două linguri cu amidon de porumb
  • Ingrediente pentru budinca de vanilie:
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 200 ml smântână dulce
  • 100 ml lapte
  • Ingrediente pentru bezea:
  • 4 albușuri
  • 6 linguri cu zahăr pudră

Mod de preparare

   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :)

Bineînțeles am conectat aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent, iar când indicatorul luminos mi-a dat startul, am copt clătitele pe toată suprafața platanelor. Se dezlipesc extrem de ușor, deci nu trebuie să vă faceți griji.

   Am spălat și am tăiat rubarba ( apoximativ 1 cm ), am pus-o într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și am înăbușit-o ușor. Am amestecat continuu.

   Am luat vasul de pe foc, am adăugat amidonul și l-am încorporat cu grijă.

   Am așezat umplutura de rubarbă peste clătite după care le-am împachetat formând pliculețe pe care le-am așezat într-o tavă termorezistentă din sticlă. Am format 8 astfel de pliculețe pe care le-am așezat câte două unul peste celălalt.

   Într-un alt vas am pregătit budinca omogenizând gălbenușurile, zahărul și smântâna dulce. La final am încorporat și laptele, apoi am turnat compoziția în tavă, peste clătite.

   Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160 de grade. Am încins cuptorul în prealabil.

   Între timp am pregătit bezeaua pentru care am folosit cele 4 albușuri rămase. Le-am bătut spumă adăugând treptat zahărul pudră până când spuma a devenit foarte tare.

   Am scos tava din cuptor pentru a așeza bezeaua peste clătite.

   Următoarea și ultima etapă a fost cea de coacere a bezelei. Am introdus din nou tava la cuptor, scăzând temperatura acestuia la 110 grade ( folosiți funcția de ventilație a cuptorului sau lăsați ușa acestuia întredeschisă ).

   În aproximativ 30 de minute bezeaua a căpătat o culoare brun-aurie iar desertul a fost gata de savurat.

   Am așteptat puțin să se răcească, dar a meritat! :)

     Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna...

Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Blatul: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2015, 15:37
Primaaaaaaaaaaa!Mă pot servi? Deliciasă prăjiturică!
la 31.07.2015, 15:53
bune bune
la 31.07.2015, 16:06
la 31.07.2015, 16:19
la 31.07.2015, 17:03
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking