Clătite, mai altfel

Postat de carmenvlad in Dulciuri
6 Noi 2011 | 13656 vizualizari

Clătitele îşi au originea în Bretagne, o regiune din nord-vestul Franţei, unde sunt servite în mod tradiţional cu vin de cedru. Ele au devenit cunoscute în toată lumea datorită modului simplu de preparare, dar mai ales datorită gustului deosebit de bun dat de foaia subţire umplută cu diferite compoziţii, dulci sau sărate. În tradiţia populară franceză, pe 2 februarie, ziua Binecuvântării Sf. Maria, se servesc clătite oaspeţilor. Această zi a rămas cunoscută drept ziua clătitelor şi se spune că, dacă poţi prinde o clătită în tigaia pe care o ţii cu mâna stângă după ce ai aruncat-o în aer şi cu mâna dreaptă, în acelaşi timp ţii un bănuţ de aur, te vei îmbogăţi.

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 06.11.2011, 12:43
sa-ncerc trucul cu intorsul
foarte bune
la 06.11.2011, 13:12
foarte interesanta povestioara,trebuie incercat iar clatitele sunt bune rau
la 06.11.2011, 13:51
Super bune
la 06.11.2011, 14:10
acu merg sa fac cateva clatite
la 06.11.2011, 17:26
delicioase
la 06.11.2011, 17:33
buneeeeeeeeeeee
la 06.11.2011, 19:52
cui nu-i plac clatitele?
la 06.11.2011, 22:58
fur si eu una
la 07.11.2011, 08:41
bune bune
la 09.11.2011, 07:11
delicioase
la 18.11.2011, 20:45

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking