Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie

Postat de bitza in Dulciuri
4 Feb 2011 | 10810 vizualizari
Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie

 clatite pufoase reteta

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 300 g crema de branza
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus
  • Vanilie
  •  Sos:
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 1 lingura rasa amidon
  • Vanilie

Mod de preparare

Aluat:

Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga uleiul,laptele si vanilia.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;se omogenizeaza.Compotitia se lasa la frigider cel putin 15 minute.

O tava de teflon se unge cu ulei si se inchinge.Se pune cate un polonic din compozitie,invartind tigaia astfel incat sa ajunga compotitia peste tot.Se coc clatitele pe ambele parti.Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura.

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusul;se omogenizeaza.

Pe fiecare clatita se intinde cate o lingura din crema.Marginile clatitei se aduc spre interior(nu trebuie sa se suprapuna,trebuie sa mai ramana spatiu intre margini),apoi se ruleaza.Rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 15 minute,la foc mare.

Sosul:

Laptele se pune la incalzit.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga amidonul si vanilia.Peste compozitia de oua se toarna,in fir subtire,laptele.am incalzit laptele si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase putin.

Clatitele se  servesc pe sosul de vanilie si stropite cu ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata

Postat de panacris

Fursecuri cu ciocolata

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce...

Citeste continuarea

Desert rulouri de post cu visine

Postat de katty

Desert rulouri de post cu visine

Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2011, 21:01
ce frumos arata!
la 04.02.2011, 21:16
ce pofta imi este de o clatita cu branza..minunate
la 04.02.2011, 21:35
cat de bine arata
la 04.02.2011, 21:50
Iooooooooi nici nu pot sa zic nimic
la 04.02.2011, 22:14
Minunatii...savuroase!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking