Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca

Postat de gaby_d in Dulciuri
8 Sep 2010 | 10045 vizualizari
Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca

 Clatite pufoase reteta

Ingrediente

  • Clatite pufoase reteta
  • 2 oua
  • aprox. 300 gr faina
  • 150 ml lapte
  • aprox 300-400 gr apa minerala
  • o lingurita praf copt
  • 5-6 linguri zahar
  • o lingurita esenta rom
  • putina sare

Mod de preparare

Clatite pufoase reteta

Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor.

Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut.

Incepem sa-l subtiem cu apa minerala.

Punem si praful de sare si gata compozitia. Lasam 30 min sa se "odihneasca".

Incalzim vasul de tuci |(v-am zis ca-l iubesc, nu? :))) ), punem o lingura de ulei, o lasam sa se infierbante bine si adaugam un polonic din compozitie, miscand cratita incat compozitia sa acopere uniform fundul vasului. Cand s-a rumenit usor, cu ajutorul unei palete, invartim clatita si pe cealalta parte.

Procedam la fel cu toata compozitia.

Umplem clatitele cu dulceata de afine, ornam cu frisca si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Beijos de Mulata

Postat de comanligia

Beijos de Mulata

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se...

Citeste continuarea

Desert croissante cu unt

Postat de CameliaComan

Desert croissante cu unt

Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2010, 14:00
le-am vazut prima...asa k imi dai una sigur
la 08.09.2010, 14:00
vezi k le-ai pus in conserve
la 08.09.2010, 14:03
arata super
la 08.09.2010, 14:03
Si eu una,ca sa nu fiu lacoma.
la 08.09.2010, 14:06
si eu care credeam ca sunt prima.................

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking