Clatite pufoase reteta dospita

Postat de daniastefania in Dulciuri
6 Iun 2015 | 13285 vizualizari
Clatite pufoase reteta dospita

Clatite pufoase reteta O reteta de clatite pufoase, care raman moi si bune si a doua zi.

Ingrediente

  • Clatite pufoase reteta
  • 250 ml lapte
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • Un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • Ulei

Mod de preparare

Clatite pufoase reteta

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Zaharul si laptele caldut vor activa drojdia. Adaugam faina cernuta, praful de sare si ouale. Amestecam bine totul. Adaugam apa minerala si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Lasam compozitia sa dospeasca o ora. Apoi daca  aluatul e prea gros se mai poate adauga apa minerala. Incingem tigaia unsa cu putin ulei si turnam un polonic din aluatul de clatite. Rotim tigaia, sa curga aluatul pe toata suprafata tigaii. Prajim la foc mare. Avem grija sa nu se arda, se prajesc repede. Intoarcem si pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca frumos. Procedam la fel, pana terminam aluatul. Mie mi-au iesit 15 clatite. Le umplem dupa preferinte: gem, branza, ciocolata si frisca. Raman la fel de bune si a doua zi. Nu se intaresc, raman pufoase.

Cel mai bun aluat de clatite. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta dospita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Minicozonaci cu ciocolata si rahat

Postat de Valclaudia

Minicozonaci cu ciocolata si rahat

Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere. Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina....

Citeste continuarea

Desert haiose

Postat de katty

Desert haiose

Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2015, 19:27
primaaaaaa!!
la 06.06.2015, 19:32
super
la 06.06.2015, 19:35
interesant...n-am facut niciodata
la 06.06.2015, 19:48
Sunt tare pufoase ctlina, noua ne plac mult
la 06.06.2015, 19:56

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking