Ingrediente
- 5 oua
- coaja rasa de la o portocala
- 500 ml apa minerala
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- faina cat cere compozitia atat cat sa rezulte o compozitie nici prea moale nici groasa.
- 1 ceasca ulei pt compozitie
- 1 borcan dulceata de capsuni
Mod de preparare
Intr-un vas adaugam ouale cu sarea, zaharul si rasatura de portocale, le batem pana ce rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi faina treptat (nu am cantarit-o ) atat cat cere compozitia ca sa nu rezulte o crema nici subtire , dar nici groasa. Cand compozitia e gata adaugam ceasca de ulei si continuom sa amestecam pana ce uleiul se incorporeaza in compozitie !
Intr-o tigaie adaugam un strop de ulei si o lasam la incins. Cu un polonic adaugam compozitie in tigaie lasand-o sa se cocaca circa 1 minute pe o parte si 1 pe cealalta .
Nu mai este nevoie sa ungeti tigaia deloc !
Cand e coapta clatita o ungem cu dulceata si o rulam pt a o inchide !
Se serveste cu mare drag !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|