Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate

Postat de mirela0911 in Pui
17 Feb 2016 | 6865 vizualizari
Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate

Si daca tot e la moda prepararea clatitelor, am zis sa vin si eu cu ceva!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 2 oua
  • sare
  • 3 lg ulei
  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • apa minerala

Pt.umplutura:

  • 3-4 lg ulei
  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 ciuperci champignon
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 2 lg masline negre feliate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • piper
  • 1 lg patrunjel verde tocat

Pt. gratinat:

  • 300 g smantana
  • sare roz de himalaya, piper
  • 1 ou
  • 50 g cascaval

Mod de preparare

Aluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se toarna din nou apa minerala cate putin pana se va obtine consistenta dorita. Se coc clatitele in tigaia bine incinsa si stropita din cand in cand cu putin ulei. 

Umplutura: Pieptul de pui se spala si se zvanta sau se sterge cu prosoape de surplusul de apa. Se taie cubulete mici. Ciupercile se curata si se spala, apoi se feliaza subtire. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se caleste pana se albeste carnea si intra usor furculita. Se adauga pasta de ardei si ciupercile si se lasa sa se caleasca impreuna pana se evapora toata apa lasata. Se condimenteaza cu piper, iar la final se adauga masline, ardeiul si patrunjelul. Se amesteca bine, se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc.

Se ia cate o clatita si se aseaza pe mijlocul ei cca 2 lg de amestec de pui si ciuperci. Se impacheteaza clatitele la fel ca sarmalele si se aseaza intr-un vas de ceramica uns bine cu unt.

Smantana se amesteca bine cu oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se toarna peste clatite. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava, se rade deasupra cascavalul si se mai da pentru cca 5-6 minute la cuptor.

Se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Clatite brasovene gratinate

Postat de Oana

Clatite brasovene gratinate

Am pregatit mai intai umplutura. Ceapa se taie cubulete si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate feliute (bineinteles curatate si spalate) si se lasa pe foc pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2016, 19:31
la 17.02.2016, 19:40
Ce foame
la 17.02.2016, 19:41
la 17.02.2016, 19:52
la 17.02.2016, 19:55
Foarte bune! Le vreau la masa de pranz

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking