Ingrediente
Pt. aluat:
- 2 oua
- sare
- 3 lg ulei
- 300 g faina alba
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- apa minerala
Pt.umplutura:
- 3-4 lg ulei
- 1 piept de pui dezosat
- 4 ciuperci champignon
- 1 lgt pasta de ardei
- 2 lg masline negre feliate
- 1/2 ardei gras rosu
- piper
- 1 lg patrunjel verde tocat
Pt. gratinat:
- 300 g smantana
- sare roz de himalaya, piper
- 1 ou
- 50 g cascaval
Mod de preparare
Aluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se toarna din nou apa minerala cate putin pana se va obtine consistenta dorita. Se coc clatitele in tigaia bine incinsa si stropita din cand in cand cu putin ulei.
Umplutura: Pieptul de pui se spala si se zvanta sau se sterge cu prosoape de surplusul de apa. Se taie cubulete mici. Ciupercile se curata si se spala, apoi se feliaza subtire. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se caleste pana se albeste carnea si intra usor furculita. Se adauga pasta de ardei si ciupercile si se lasa sa se caleasca impreuna pana se evapora toata apa lasata. Se condimenteaza cu piper, iar la final se adauga masline, ardeiul si patrunjelul. Se amesteca bine, se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc.
Se ia cate o clatita si se aseaza pe mijlocul ei cca 2 lg de amestec de pui si ciuperci. Se impacheteaza clatitele la fel ca sarmalele si se aseaza intr-un vas de ceramica uns bine cu unt.
Smantana se amesteca bine cu oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se toarna peste clatite. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava, se rade deasupra cascavalul si se mai da pentru cca 5-6 minute la cuptor.
Se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|