Ingrediente
- 500 ml lapte de cocos (eu l-am preparat dintr-o nuca de cocos si doua pahare de apa de izvor)
- 2 linguri pudra de seminte de in( vor inlocui oul)
- 2 linguri sirop de artar( miere sau zahar brun daca vreti sa inlocuiti)
- 1 pahar apa minerala carbogazoasa( cu bule)
- vanilie
- 3 linguri ulei( eu am pus doua linguri ulei vegetal si o lingura ulei de cocos)
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 350 gr. faina
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare
Am facut semintele de in pudra in rasnita.
Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am mixat si apoi am transferat aluatul intr-un bol de mixer.
Am uns tigaia cu putin ulei si am turnat aluatul. Am facut clatitele si le-am umplut cu dulceata de macese si caise....desigur lista alegerilor e deschisa :))))
Minunate!
Am sa va spun cum prepar eu laptele de cocos.
Din cele trei orificii pe care le are nuca de cocos, unul singur cedeaza imediat. Eu cu un cutit cu varf scobesc putin din miez, apoi introduc un pai si largesc gaura. Pun nuca intr-o punga de sandvis si apoi scurg zeama printr-o sita in vas.
Dupa ce am scurs toata apa, mai pun nuca intr-o punga, apoi o sparg cu ciocanul de cateva ori in diferite locuri.
Scot din punga nuca, aleg bucatile, le clatesc, mai scot usor cu un cutit daca a ramas partea fibroasa lemnoasa si apoi le adaug peste apa din vas, mai torn inca doua pahare de apa plata de izvor si mixez in blenderul puternic. Strecor in alt vas laptele printr-o sita si apoi il folosesc dupa dorinta. Se pastreaza la rece maxim 3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite vegane cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|