Ingrediente
- coaja de la 2 portocale
- coaja de la 2 lamai
- pentru lamai: 175 ml apa+ 90 gr zahar
- pentru portocale: 130 ml apa+ 65 gr zahar
Mod de preparare
Pentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa.
Am spalat lamaile in mai multe ape, le-am curatat de coaja, iar cu un cutit mic si ascutit taiem din partea alba care este prea groasa. Punem feliile de coaja de lamaie intr-un vas cu apa rece. Le lasam in vas pana a doua zi, dar schimbam apa de 3-4 ori. La fel procedam si cu cojile de portocala.
A doua zi am aruncat ultima apa de pe ele, am pus cojile de lamaie si portocala in doua ibrice separate si le-am acoperit cu apa. le-am dat la foc si le-am lasat sa fiarba 20 minute. Am strecurat cojile de apa si le-am cantarit. Coji de lamaie am avut mai multe...asa ca am avut 175 gr coji de lamaie, am adaugat 175 ml apa si 90 gr zahar. Ideea este sa puneti apa atat cat cantaresc cojile, iar zahar jumatate. Am pus cu aproximatie, chiar daca am avut cantar electronic...La fel am procedat si cu cojile de portocala. Am pus craticioarele pe foc si le-am lasat sa fiarba la foc mic 30 minute, pana cojile devin translucide. La cojile de portocala a mai scazut putin apa asa ca am mai adaugat putina apa si zahar si am lasat sa dea in clocot. Le-am lasat sa se raceasca si le-am pus in borcane cu capac. Le pastrez in frigider si sunt minunate la orice prajitura...
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja confiata de lamaie si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|